top of page

פרק 4: הכרת (הדברים החשובים) בWix Editor ואת המבנה הכללי של עמוד

  • תמונת הסופר/ת: Yaniv Rubanenko
    Yaniv Rubanenko
  • 24 ביוני 2021
  • זמן קריאה 3 דקות

עודכן: 7 בנוב׳ 2021

ברוכים הבאים לפרק 4 במדריך, בוא נעבור ביחד על הדברים החשובים בWix Editor ואת המבנה הכללי של עמוד באתר שלכם. חשוב מאוד לדעת את המונחים (לא בע״פ, זה לא שיעור היסטוריה פה) כדי שתוכלו להבין למה אני מתכוון שאני מתייחס לחלק מסוים בEditor או בעמוד. אני מניח אם הגעתם עד לפה, כבר יש לכם חשבון וויקס, בחרתם תבנית לאתר ויש לכם קובץ עזר לאפיון האתר מלא ומוכן. במידה ולא, כדאי לכם מאוד לקרוא את שלושת הפרקים הקודמים ורק אז להתחיל את הפרק הזה.

הכרות עם Wix Editor

לצורך הדוגמה, בחרתי בתבנית Traveler Blog מקטגוריות Travel & Tourism, זו שהצגתי שמהלך הפרק הקודם.


Choosing template

בואו נעבור על החלקים השונים בEditor, לפחות אלו שרלוונטיים אליכם בשלב הזה. התפריט העליון סימנתי ליד כל אחד מהכפתורים הרלוונטיים מספר, והנה ההסבר של כל אחד מהם לפי הסימון:

Wix Editor Header

1 - תפריט העמודים שלכם, פה תוכלו לעבור בין העמודים השונים באתר ולבחור איזה עמוד תרצו לערוך. 2 - כפתורי מעבר בין דסקטופ (מחשב שולחני) ותצוגת מובייל, חשוב מאוד לקחת בחשבון בעיצוב האתר שלכם כיצד הוא יראה במובייל (יש אפילו המחמירים ואומרים שיש להתחיל בעיצוב המובייל, אבל בוויקס יותר נוח לעבוד מהדסקטופ ולעשות התאמות למובייל). 3 - כפתורי האחורה קדימה, הקונטרול Z שלכם, תמיד טוב כשעושים טעות ורוצים לחזור אחורה. אגב, גם קונטרול Z יתפוס. 4 - כפתור השמירה שלכם, שומר את כל השינויים שעשיתם מקומית, כלומר במידה והאתר שלכם חשוף לקהל הרחב השינויים הללו לא יוצגו למשתמשים אלא רק יופיעו בEditor. זה טוב במידה ואתם רוצים לבצע שינוי ועדיין מתלבטים אם לחשוף אותו לכולם (בשפה המקצועית - לפבלש, מהמילה Publish) או אתם רק רוצים לשמור אותו מקומית. 5 - כפתור הPreview, מאפשר לכם לראות איך האתר יראה לפני שאתם מבצעים את השינויים. 6 - כפתור הPublish, חושף את כל השינויים שביצעתם למשתמשים שצופים באתר שלכם. התפריט השמאלי נעבור פה על שלושה כפתורים שהם רלוונטיים בשלב הזה.

- כפתור הPages, יאפשר לכם למחוק עמודים שלא תרצו באתר.


Pages button on Wix editor menu

- כפתור הAdd, יאפשר לכם... להוסיף. הכל. החל מכותרות, תיבות טקסט, תמונות, כפתורים ועוד. תעיפו שם מבט, באמת שיש שם הרבה דברים.

Wix Editor Add button



- כפתור הMedia, יאפשר לכם להוסיף תמונות וסרטים משלכם או להשתמש במדיה שWix מספקת לכם בחינם או בתשלום. אל תדאגו, ליד כל מדיה שהיא בתשלום כתוב המחיר בצורה ברורה, קל מאוד לשים לב מה בחינם ומה עולה כסף.



Wix Media Button


התפריט הימני אחראי בעיקר על התאמת הגדלים של האובייקטים השונים בעמוד שאתם רוצים לערוך, כרגע אתם לא חייבים להתעמק בו יותר מדי.


Wix Editor Menu


הכרת המבנה הכללי של העמוד שלכם

רוב עמודי האינטרנט הקלאסיים מכילים שלושה רכיבים מרכזיים בעמוד:


- הHeader, מכיל את התפריט הראשי של האתר ואינו משתנה בכל עמודי האתר. הרכיב הזה מהווה עוגן עבור המשתמשים שלכם, במידה והם הלכו לאיבוד או לא מצאו את מה שרצו, הם תמיד יכולים לחזור לתפריט הHeader ולחפש מחדש.

- הFooter, הרכיב שסוגר את העמוד ושאינו משתנה בכל עמודי האתר. לרוב הוא מכיל קישורים ברמת חשיבות ״נחותה״ יחסית עבור מטרת האתר שלכם, אבל כאלה שאתם מחוייבים או רוצים שיופיעו איפהשהו באתר. למשל- קישורים לעמודים משפטיים, קישורים לעמודי סושיאל וכו׳. במקרה של התמונה שצירפתי פה למטה הFooter מכיל דיי הרבה אובייקטים כמו טופס יצירת קשר ופסקת About me (יכולים לנחש למה הם מופיעים שם? למה בונה האתר חשב שהFooter הוא מקום טוב עבורם?) אבל Footer גם יכול להיות סטריפ רזה וקצר עם הערת ״כל הזכויות שמורות״ פשוטה.


Wix Footer

- הBody, גוף העמוד שמכיל את כל התוכן של העמוד. הגוף משתנה בין עמוד לעמוד, והוא זה שבעצם מייחד את העמוד עצמו. הBody מורכב מסטריפים (Strip), שכל אחד מהם מכיל תוכן שונה וביחד הם מרכיבים את התוכן של העמוד כולו.


בהכללה, אפשר להגיד שכל עמוד באתר שלכם צריך להיות בנוי בצורה הבאה:


Website structure

אם עדיין לא הכל ברור, דונט וורי, בפוסט הבא כשנתחיל לבנות את העמוד הראשי כל המושגים והתפריטים יתחילו להיות הרבה יותר הגיוניים.


Comentários


Não é mais possível comentar esta publicação. Contate o proprietário do site para mais informações.
bottom of page