top of page

פרק 3 (שלא מדלגים עליו): תכננו את מבנה האתר שלכם

  • תמונת הסופר/ת: Yaniv Rubanenko
    Yaniv Rubanenko
  • 25 ביוני 2021
  • זמן קריאה 3 דקות

עודכן: 7 בנוב׳ 2021

ברוכים הבאים לפרק 3, השלב המקדים והחשוב מאוד להזנת התוכן לאתר שלכם. בכל פעם שאני מתכנן אתר או עמוד נחיתה אני מבצע את התכנון הזה שחוסך לי המון זמן והתלבטויות בהמשך.


לפי שאתם מתחילים - אני רק רוצה לוודא שבשלב הזה כבר יש לכם חשבון וויקס ותבנית שבחרתם, במידה וזה לא המצב בבקשה חזרו אחורה לפרקים 1,2 ורק לאחר שתסיימו אותם המשיכו לפרק זה.


הכנתי לכם קובץ אקסל שתוכלו לשמור במחשב וישמש אתכם בהווה ובעתיד לעזר בבניית האתר שלכם. מוזמנים להוריד אותו פה:

פתחו את הקובץ, ועבדו איתו במקביל לקריאת פרק זה.


שנתחיל?


1) מטרת האתר: התחילו בלהגדיר את מטרת האתר מבחינתכם. זה בעיניי החלק הכי חשוב בכל תהליך בניית האתר, מאחר ומטרת האתר היא המצפן שינחה אתכם בכל התלבטות או דילמה שתיתקלו בה בהמשך. לדוגמה: נניח ומטרת האתר שלכם היא לגרום ללקוחות חדשים לפנות אליכם. כל חלק חדש שתיצרו באתר צריך לתמוך במטרה הזו, ואם הוא לא עושה זאת - יכול להיות שהוא מיותר ורק יסיח את הגולשים המבקרים באתר שלכם מהסיבה שלשמה הם הגיעו לאתר.

דוגמאות נוספות למטרות לאתר:

  • מקום שבו גולשים יכולים לראות את יצירות האמנות שלכם

  • כרטיס ביקור אינטרנטי עבור לקוחות פוטנציאלים המחפשים אתכם בגוגל

  • מרכז ידע עבור נושא שאתם רוצים לשתף עם העולם

  • בלוג אינטרנטי שנועד כדי לתעד ולשתף עם העולם את הטיולים שלכם ברחבי העולם

אתם בוחרים - אין מטרה היא לא טובה, אבל חשוב שהאתר שלכם יהיה ממוקד במה שאתם רוצים להשיג ולא יתפזר. 2) עמודי האתר: כל אתר מכיל עמוד ראשי שהוא סוג של ״דלת הכניסה״ לאתר שלכם, ועמודים פנימיים בהתאם למטרה שהגדרתם. אין באמת מגבלה לעמודים הפנימיים שאתם יכולים להקים, אבל חשוב להתמקד ולא להגזים בכמות העמודים בהתאם למטרה שהגדרתם בסעיף 1 כדי שהגולשים שלכם לא ילכו לאיבוד. במידה ויש לכם תכנים רבים בנושאים שונים - תוכלו לכתוב בלוג בWix (מוזמנים לקרוא על איך לעשות את זה פה).

העמוד הראשי שלכם חייב להיות מקושר לשאר העמודים הפנימיים באתר שלכם, על מנת ליצור מבנה שנקרא ״היררכיית אתר״. אין בעיה שגם שאר העמודים שלכם יהיו מקושרים אחד לשני, אבל חשוב שכולם יהיו מקושרים לראשי. הנה דוגמה להיררכיית אתר:

Website Structure

3) ודאו שאכן העמודים שכתבתם תומכים במטרה שהצבתם בסעיף 1? האם הם מסיחים את דעתו של הגולש ממנה? ענו על השאלות האלו בכנות, והוסיפו / הורידו עמודים בהתאם לתשובות שנתתם לעצמכם. 4) קבעו לעצמכם קווים כלליים לעיצוב האתר שלכם: כשאתם קובעים מראש הנחיות עיצוביות לשפה ולעיצוב של האתר שלכם ומתמידים איתן לאורך כל בניית האתר, האתר יראה אחיד יותר ונעים לעין מאשר אתר שמשתנה במעבר בין עמוד לעמוד. גם אם אתם לא בטוחים באיזה פונט או בצבעים לבחור, לא נורא, רק קחו את זה בחשבון בפרק הבא שבו תתחילו לעצב את העמודים עצמם ושימו לב שהכיוון הכללי צריך להיות שאיפה לאחידות עיצובית. בנוגע לשפת האתר - מנהלי שיווק בחברות גדולות משקיעים זמן רב באפיון השפה השיווקית שלהם, ומאפיינים במשך חודשים את ה״דמות״ שנמצאת מאחורי המותג ואיך היא תגיב ותדבר בסיטואציות שונות. מה שכיף באתר שהוא שלכם, הוא שהשפה השיווקית יכולה להיות פשוט... השפה שלכם! זה בדיוק מה שאני עושה במדריך הזה, כותב בשפה שבה הייתי מסביר אם היינו יושבים ביחד באותו החדר :) נ.ב. - לגבי גוף הפנייה עבורכם ועבור הגולשים שלכם, פה מאוד חשוב לשמור על אחידות. אני מניח שבנקודה הזו שמתם לב שאני פונה אליכם לאורך המדריך הזה בגוף שני רבים, ואני משתדל לעשות זאת לאורך כל האתר בצורה רוחבית (אם פספסתי ועשיתי פאדיחה, תכתבו לי במייל נכון? גם שיימינג בתגובות יתפוס). זהו! חפרנו מספיק על התכנון. מקווה שיש לכם קובץ מלא, כי בפרק הבא אנחנו עומדים לעצב את העמוד הראשון שלכם.

Commenti


bottom of page